Lock down art

Persoonlijk heb ik niet heel veel gemerkt van de soort van lock down. Ik ben veel buiten, heb ruimte, ken geen mensen die ziek geworden zijn. Ik werd wel getroffen door het beeld van oudere mensen, mensen met een beperking soms, die geen bezoek meer mochten ontvangen, of alleen via het raam. Uitrekende armen die niets bereiken, zag ik. Ik pakte ijzerdraad, vouwde een figuurtje en plaatste deze in een stolp. Wat zaagsel er op en het werk was pakkend. Het is het begin van een serie werken die te maken hebben met de soort van lock down. Méér mensfiguurtjes, opgesloten in stolpen of uitreikend achter een raam naar familie aan de andere kant van dat raam. Ook enkele (inmiddels al meer) die in een spiegel kijken, navelstaren of introspectie?

Ik maakte een filmpje met de eerste werken in deze serie. Ze gaan in ieder geval mee naar het 3oeverfestival, het derde weekend van september. De werken met spiegel zijn vanaf 13 juni te zien bij de expositie Spiegels in Galerie Sille in Oudewater.

Een beetje raar eigenlijk. Heb ik voor mijn nieuwe website helder weer gegeven: ik maak kunst met en in de natuur. En dan dit. Het moest even, zo’n uitgangspunt moet geen strak keurslijf worden. En ik denk dat ik op het 3oeverfestival de verbinding met de natuur wel weer weet te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.