Een mooi evenement in moeilijke tijden

De afgelopen dagen was ik aan het werk bij Zorgcentrum Kulenburg. Ik knoopte touwtjes in drie perenbomen, maakte ze met haringen in de grond vast, en sprak meer ouderen dan ik in jaren deed. Zag familieleden langskomen en gesprekken voeren, door het hek, roepend naar een balkon. En gelukkig ook nog aardig wat mensen die buiten kwamen, een praatje met me maakten. Enthousiast reageerden op wat ik deed. Of met vooral verwondering over hoeveel werk het was.

Zaterdagmiddag was ik klaar, had ik een installatie gemaakt die ik met recht ‘Verbonden’ kan noemen. Rond acht uur deed ik de lampen aan, rond negen uur begon Ellen Verhagen te spelen. Terwijl veel mensen van achter hun raam, vanaf hun balkon, of buiten, netjes op afstand van elkaar, toekeken en luisterden. Het werd donkerder, de kleuren van de draden en het licht kwamen meer tot hun recht, het werd prachtig. Ellen speelde mooi, de mensen reageerden enthousiast, ik werd er blij van. Het bekijken van het filmpje is écht de moeite waard!

Blij werd ik ook van het maken. Touwtjes verticaal van takken naar de grond, dat ken ik wel. Diagonalen ook, maar de oranje vlakken die ik nu creëerde, met kruisingen en spanning, voegen echt wat toe. Een mooi experiment, wat niet alleen een grote groep ouderen, maar ook mij wat opleverde. Verbonden.

Én, ook overdag is het mooi, en voorlopig nog te bekijken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.