Kunst bij zorgcentrum Kulenburg

Veel ouderen zeker in zorgcentra, kunnen op dit moment hun huis niet uit. Ik zie beelden van muzikanten langskomen die spelen bij zorgcentra, die verlichting brengen voor de bewoners. Ik ben niet muzikaal, maar wel creatief. Als het corona-virus er niet was zou ik nu exposeren, en bouwde ik installaties. Nu kan dat niet. Of wel?!

Vanaf morgen, woensdag 22 april, bouw ik een installatie in de beweegtuin van zorgentrum Kulenborg in Culemborg. Een plek waar veel appartementen en aanleunwoningen op uitkijken. Een dag of drie klim ik met een trap of ladder tegen een stel perenbomen op, bevestig draden aan takken, en bevestig ze met haringen in de grond. Kortom, ik bouw aan een installatie zoals ik die vaker bouw. Maar anders, want ik laat me inspireren door de plek, ik heb nu nog geen concreet plan. Maar denk aan de installatie ‘Verbinding’ die ik in 2016 voor LekArt bouwde. Misschien voeg ik er nog wat mensbeelden aan toe.

Ik denk dat het leuk is om mij aan het werk te zien. Drie dagen van 14 tot 17 uur. Ongeveer. Op een gegeven moment is mijn installatie af. Dan ga ik er verlichting aan toevoegen. Het wordt een lichtinstallatie zoals ik die vaker maak. En als die af is, zal pianiste Ellen Verhagen in die installatie een avond piano gaan spelen. We werken vaker samen, en dat levert altijd een bijzondere sfeer op.

Zo besteed ik mijn tijd nuttig, gebruik de leegte om nieuw werk te maken, om iets uit te proberen. Op mijn blog houd ik de voortgang bij. Ik plaats fotootjes op Instagram, die je ook op Facebook kunt zien. Maar vooral doe ik het voor de bewoners die binnen zitten. Ik hoop dat zij er van kunnen genieten.

Reacties en suggesties zijn welkom, op deze blog, via mijn mail bartverbeeldt@gmail.com of telefonisch 06-46489373.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.