Eo Wijers Award

Vanmiddag was de uitreiking van de Eo Wijers prijs in de LocHal in Tilburg. Een prijs voor ruimtelijk ontwerp met als thema ‘Verrukkelijk Landschap, naar een aantrekkelijk en vitaal platteland’. En ik heb de prijs mogen maken. Prijzen, want er waren regionale voorrondes en ook daar werden 5 kleine Awards uitgereikt, die ik gemaakt heb.

Ik was aangenaam verrast toen ik de opdracht kreeg. Niet alleen is het een eer om een Award te mogen maken, maar ik heb ook een achtergrond in ruimtelijk beleid, en voel me betrokken bij de vitaliteit en duurzaamheid van het landelijk gebied. Ik ging dus met enthousiasme aan de slag. Ik wilde een vorm maken die richting heeft (weten waar je heen wilt), golving, als in landschap/stroomgebied. Wat achterover leunend ( punt omhoog) maar in evenwicht op een sokkel. In beukenhout, echt Nederlands dus, met sporen en verkleuringen door de inwerking van rot en vooral schimmels ( de zwarte lijntjes). Hout met karakter, niet alledaags. 

Daarmee ging ik aan de slag, en dan gaat het min of meer vanzelf. Maakte ik een grote Award, en afgeleid daarvan een aantal kleine. Geplaatst op een sokkel van Belgisch hardsteen.

Eerder maakte ik de Nudge Global Impact Awards, drie jaar achtereen, ook zo’n mooie opdracht. Ik houd er van om met een thema, een verhaal, soms ook een persoonlijk verhaal aan de slag te gaan en daar een passende sculptuur bij te maken. Nu een Award, een andere keer aan grafbeeld. De Nudge Awards worden door corona dit jaar niet uitgereikt. Volgend jaar mag ik weer aan de slag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.