Mijn Schemerwerelden zijn geweldig!

Ik was gewaarschuwd: exposeren in de Wiebenga silo van Cultuurcentrum CHV Noordkade is het gevecht met de ruimte aangaan. 13 betonnen silo’s tot 16 meter hoog, rauw beton, grauw beton, geweldige ruimtes. Ik had een plan, min of meer, maar wist dat ik het zou moeten aanpassen. Locatiespecifiek werken, een uitdaging, ik houd er van. En het werkt! Niet meteen misschien, maar met aanpassingen werd het nog beter dan ik hoopte. Ruim 10 dagen bouwde ik op, met hulp. Steiger opbouwen, hoog werken. Ladder, nog hoger. Een boompje de lucht in, touwen ophangen, draden. Sculpturen plaatsen, verplaatsen, puntjes op de i.

Het is geweldig geworden! Niet alleen de installaties die ik ter plekke maakte, maar ook mijn bestaande werk, sculpturen en installaties, komen in deze ruimtes mooier uit dan ooit tevoren. In twee filmpjes geef ik een impressie. Eerst van het industriële erfgoed CHV Noordkade, de Cultuurfabriek, dan van mijn expositie. Zonder al veel weg te geven, want je moet gewoon zelf komen om te kijken, voelen, verwonderen.

De expositie is open vanaf 20 zondag juni. Ik ben in ieder geval zondag 27 juni aanwezig, van 14-17 uur. Het zou geweldig zijn als je een keer langskomt, nog leuker als het deze zondag kan zijn. Praktische informatie vind je op de site van De Compagnie Veghel. Een tijdslot reserveren is niet nodig. Als het even druk is dan kun je genieten van de rest van dit industriële erfgoed, of een drankje nemen op één van de terrassen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.