De Wandelaar

De Wandelaar is een 4 meter hoge figuur van hout en betonijzer. Ik maakte hem in mei 2010 om in Culemborg bij een klein fort, het Werk aan het Spoel, het Waterliniepad te markeren. De Wandelaar is echter zijn eigen weg gegaan en heeft het gedicht KOM van Marion Steur meegenomen.

De Wandelaar duikt af en toe op. Vaak in de natuur, langs een Lange Afstand Wandelpad of in een dorpje. Hij is gek op wandelen, geïnteresseerd in de geschiedenis van het landschap, van steden en gebouwen, en in de Waterlinie. Hij houdt van kunst, vooral beeldhouwkunst en poëzie. Vaak kondigt hij exposities aan. De Wandelaar had een eigen website en heeft een eigen pagina op FaceBook.

De Wandelaar is inmiddels op leeftijd en minder onderweg, ook minder actief op sociale media. Hieronder vindt je een filmpje van zijn eerdere wandelingen en van het piepkleine Matchboek waar we hem in beeld en tekst in stopten.

In het voorjaar van 2024 krijgt de Wandelaar een grote broer in de Esther Loffeld Kunstroute in het Limburgse Reijmerstok.