Orange Culemborg

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Veel gebouwen in de wereld kleuren oranje. In Culemborg gaat het dit jaar iets anders. Ik maakte een kunstwerk in een boom op de Varkensmarkt. Mijn oorspronkelijke plan was om iets met draden te doen, de verbondenheid tegen geweld verbeelden, maar dit bleek geen sterk idee.

En toen zag ik het Oranje handje van Orange the World. Het sloot helemaal aan op de handen van de mensfiguren die ik maakte als Lock down art. Ik maakte van een serie van deze figuren een hand oranje, ze vormen een beschermende groep om een ineengedoken figuur. Als titel gaf ik het ‘Omgeven’ mee.

Vanaf woensdag 25 november tot 10 december wordt het op de markt aangelicht. Blijkbaar heeft een fotograaf van de Culemborgse
Courant me bij het opbouwen al betrapt. En ook daarna deed de Culemborgse Courant meteen (online) bericht.

Orange Culemborg vroeg me ook om ambassadeur te worden voor de actie. Dat wilde ik wel, en nam een filmpje op. Een mooie manier om in deze stille tijden toch iets te kunnen betekenen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het cultuurfonds Culemborg, de gemeente Culemborg en Van Doorn verlichtingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.