Traces

Dorieke Scheurs en Bart Ensing exposeren samen in DO’s Studio-Galerie in Cadier en Keer, een culturele broedplaats waar natuur en wetenschap samenkomen, duurzaamheid en eigenzinnigheid centraal staan. Dorieke en Bart zijn twee makers die elkaar vinden in hun relatie met de natuur en de elementen. Traces staat voor de sporen die in het werk van beiden te vinden zijn; sporen van de natuur, van het verleden. Dorieke Schreurs werkt in haar schilderijen met handgemaakte tempera-verf, met pigmenten die ze zelf maakt van natuurlijke grondstoffen en reststromen. Sporen van tijd, van mens, van verandering, ze zijn blootgelegd en uitvergroot. In de sculpturen van Bart de sporen van hoe het hout gegroeid is, die hij met zijn organische werkwijze krachtig laat uitkomen. Heel bijzondere sporen van de geschiedenis in een serie ‘waternimfen’ gemaakt uit ‘oud hout’, heel donker hout van Middeleeuwse waterputten.waternimfen van oud hout

De opening van de expositie vindt plaats 30 juni, van 19.30 tot 22.00 uur, met een hapje en drankje. De makers zijn aanwezig, dus loop gedurende de avond gerust even binnen om kennis te maken.

Hierna is de tentoonstelling iedere zaterdagmiddag tijdens openingstijden 13u -16u en op afspraak te bezichtigen. Op de laatste zaterdag, 16 september, ben ik vanaf 15 uur aanwezig.

De galerie bevindt zich Torenstraat 2, 6267 ES Cadier en Keer. Bezoek de website voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.