Eéndaagse verkoopexpositie voor Oekraïne

Op zondag 5 februari zijn in de Sint Pieterskerk in Tricht kunstwerken van mij te zien. Vroege werken vooral, die ik zelden meer tentoonstel. Ze kunnen nu voor kleine prijsjes weg, waarbij de volledige opbrengst naar Oekraïne gaat.

Bart Ensing uit Culemborg maakt kunst mét en ín de natuur. Hij begon in 2003, na een burn out, en maakte eerst beeldjes in gasbeton. Daarna ging hij over op speksteen, en tussendoor schilderde en experimenteerde hij af en toe. Sinds 2006 maakt hij vooral sculpturen van in de natuur gevonden hout, en installaties, vaak in de natuur. Daarmee is zijn werk te zien in binnen- en buitenland.

Dit jaar verhuist Ensing van Culemborg naar het Brabantse Esch. “Ik heb nog allerlei werken op zolder staan die ik niet meer exposeer, maar liever niet weg gooi. Ik zou graag zien dat er nog iemand van kan genieten. Geld hoef ik er niet voor te hebben”. Wel hoopt hij dat mensen die een werk meenemen een donatie willen doen voor de Stichting ‘Freedom for Ukraine’, opgericht door oud- Culemborger André Fonteijn die vorig voorjaar met zijn Oekrainse vrouw Valentyna, zijn schoonmoeder Elena en de jonge tweelingdochters Vivi en Lizzy naar Nederland moest vluchten. Tot op vandaag verblijven ze in een gastgezin in Zetten. André en Valya houden zich intensief bezig met fondswerving en actie, naar aanleiding van concrete hulpvragen vanuit hun netwerk in Oekraïne.

Naast deze ‘oude’ werken laat Ensing ook wat nieuwe werken zien. Niet zo veel, want zijn meeste werk staat momenteel op een expositie in Deurne. Deze werken zijn wel voor de normale prijs te koop. ‘Van dit soort verkoop moet ik eten’ zegt Ensing, maar hij draagt met liefde 20 procent af aan de Stichting.

De werken zijn te koop na afloop van de zondagmorgendienst op 5 februari. Aan deze dienst wordt meegewerkt door het jongerenkoor Needed o.l.v. Rob van Dijk. Na afloop van de dienst zullen Ensing en Fonteijn tijdens de koffie beiden een korte toelichting geven. Daarna is er nog een klein koffieconcert en ook na afloop daarvan is nog gelegenheid om een van de kunstwerken aan te schaffen. De kerkdienst vangt aan om 10.00 uur, het koffieconcert rond half twaalf.

Die avond is er om 19.00 uur eveneens in de Sint Pieterskerk een avondgebed volgens de liturgie van de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé, met als thema ‘Vredesgebed voor Oekraïne’. Ook na afloop van die viering is er gelegenheid om een van de werken aan te schaffen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.